Werkhoudingen,last dichtbij, reiken, Schredestand, rug recht, rechte rug,Arbo , arbonormen , arbo-normen ,tillen,duwen en trekken,hurken en knielen,statische belasting,Haptonomie,ruimte,naderen,uitnodigen,doorvoelen,Krukje,knielkussen,Aandacht, omdenken,Zorgzaam,voelen, afstemmen,Tijdsdruk,stop,grenzen aangeven,Voldoening ,contact,gezondheid,Wringen, hulpmiddel,Aanraken, kracht, stop, spiegelen,Boogje,scheppende beweging,Present zijn,samen bewegen,lichte lasten,Groepsdruk,balans,schredezit, leunen tegen aanrecht,bedhek,alle neuzen dezelfde kant op,verplaatsingstechnieken,tiltraining,,fysiek veilig en respectvol werken,tiltraining in de omgeving van Zwolle,Oldenzaal,Gezondheid, gezondheidsvoorlichting, contact, omdenken, afstemmen, balans, belasting en belastbaarheid, kracht, wringen, repeterende handelingen, voelen, werkhouding, lichte lasten, pijlers, arbowetgeving, ,Facilitair, beeldschermwerkzaamheden, RSI, computer, beeldscherm, veilig werken, thuiszorg, intramuraal, extramuraal, gehandicaptenzorg, kraamzorg, medisch kinderdagverblijven, hospice, ziekenhuis, ziekenhuizen, verpleeghuis, verpleeghuizen, verzorging, facilitaire diensten, ,Oldenzaal, regio Oldenzaal, Twente, Gelderland, Achterhoek, Overijssel, Enschede, Hengelo, Borne, landelijk, omgeving,Zwolle, regio Zwolle, Overijssel, Meppel, Drenthe, Steenwijk, landelijk, omgeving, Friesland,Advies in fysieke werkbelasting,Voorkomen van fysieke overbelasting,Voorkomen van fysieke klachten,Voorkomen van ziekteverzuim,Haptonomisch werken,Meekijken en advies op de werkvloer,Werken met tilliften,Samen bewegen,Een goede inrichting van de werkplek,Het juist gebruik van hulpmiddelen , advies hulpmiddelen , inzetten van de juiste hulpmiddelen,Een juist bewegingsgedrag van de werknemer,Specifieke werktechniek training ,Ergonomisch werkplekonderzoek,Training ‘gezond werken met beeldschermen’,RSI voorlichting, KANS voorlichting,Specifieke werktechniek training (bijv. tiltraining),Lichamelijke klachten voorkomen,Houdingsadvies,Mantelzorger,NPI training,PDL,Passiviteiten van het dagelijks leven,Basistraining,Ergocoachtraining,Tilliften,glijzeilen,Duurzame inzetbaarheid van werknemers,Zorg , zorginstelling , bedrijsleven,Hoe voorkom je fysieke belasting?,Overbelasting voorkomen,Fysiek veilig en respectvol werken,Workshops,Verzuimbegeleiding,Verrijden rolstoel,Duwen van een rolstoel,Interactieve training

Voorkom fysieke overbelasting!

Marianne van de Belt

Na het afronden van de opleiding Oefentherapie Cesar ben ik in 1990 gestart met mijn eigen particuliere praktijk. Ik vond het een uitdaging om de cliënt nieuwe houdings- en bewegingsgewoonten aan te leren en deze te leren integreren op de werkvloer. Hiervoor bezocht ik met regelmaat de werkplek van de cliënt.

In 2005 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden in mijn praktijk en ben ik me gaan richten op het geven van trainingen.

In 2006 kwam ik in contact met het trainings- en adviesbureau TRANSFERS beLICHT van Tinie Hake. Zij heeft mij door het toepassen van de haptonomie geleerd hoe je, naast het goed voor jezelf zorgen, ook beter en met meer respect voor een ander kan zorgen. Ze heeft me opgeleid tot docent haptonomische verplaatsingstechnieken en sindsdien voer ik voor TRANSFERS beLICHT opdrachten uit.

Mijn passie om mensen te leren fysiek veilig te bewegen tijdens alle dagelijkse activiteiten, heb ik kunnen uitbreiden naar het geven van trainingen binnen alle sectoren van de zorg (o.a. gehandicaptenzorg, thuiszorg, verpleeghuiszorg en kraamzorg) en de ondersteunende diensten.

In 2009 ben ik gestart met MaRK variabele ondersteuning als ZZP’er. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het verzorgen van trainingen, uitvoeren van werkplekonderzoeken, geven van advies ‘on the job’ en verzuimbegeleiding. 
Inmiddels heb ik hierin ruime ervaring en werk ik voor zowel regionale als landelijke opdrachtgevers.

Mijn omgeving typeert mij als een enthousiast, gedreven en oplossingsgericht.

test